divendres, 8 de febrer de 2019

FEM UN LLUM DE LAVA

A L'HORA DE CIÈNCIES ESTEM EXPERIMENTANT AMB DIFERENTS ELEMENTS COM ARA L'AIGUA, L'OLI, LA SAL, EL SUCRE, ENTRE D'ALTRES, PER OBSERVAR LES SEVES PROPIETATS. 

AVUI HEM SEGUIT AMB LA NOSTRA EXPERIMENTACIÓ I HEM FET UN LLUM DE LAVA!!

AQUÍ US L'EXPLIQUEM PER SI EL VOLEU TORNAR A FER A CASA:


PRIMER S'HAN DE POSAR UNES 3 O 4 CULLERADES DE VINAGRE EN UN POT.


DESPRÉS, S'HA DE POSAR UNES GOTES DE COLORANT DEL COLOR QUE ES VULGUI, NOSALTRES HEM POSAT BLAU I VERMELL I HO HEM BARREJAT AMB EL VINAGRE AMB L'AJUDA D'UNA CULLERA.


DINS DE L'AMPOLLA PETITA HEM POSAT UNES 4 O 5 CULLERADES DE BICARBONAT AMB L'AJUDA D'UNA CULLERA I D'UN EMBUT.
UN COP HEM POSAT EL BICARBONAT, HEM OMPLERT L'AMPOLLA D'OLI DEIXANT UNA MICA D'ESPAI PER PODER AFEGIR DESPRÉS LA BARREJA DE VINAGRE I COLORANT.FINALMENT, POSEM LA BARREJA DE VINAGRE I COLORANT DINS DE L'AMPOLLA AMB L'AJUDA D'UN EMBUT I OBSERVEM EL QUÈ PASSA.


QUAN AFEGIM LES DUES COSES JUNTES, ES FORMEN UNES BOMBOLLES DINS DE L'AMPOLLA. TAMBÉ HEM OBSERVAT QUE L'OLI I LA BARREJA DE COLORANT I VINAGRE MAI S'AJUNTEN I PER AIXÒ ES VEUEN AQUESTES BOMBOLLES QUE REACCIONEN AMB EL BICARBONAT.
ENS HA AGRADAT MOLT VEURE QUÈ PASSAVA I AL FINAL HEM TINGUT UNA SORPRESA! AL TAPAR L'AMPOLLA, EL TAP HA SORTIT VOLANT DE LA FORÇA QUE FEIEN ELS GASOS QUE HI HAVIA DINS DE L'AMPOLLA!!! ENS HEM ENDUT UN BON ENSURT!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada